Bestyrelse

Bestyrelsen er ansvarlig for fondens strategi og træffer endelig afgørelse i alle uddelingssager og andre spørgsmål af betydning for fonden – fx politikker for formueforvaltning og governance og for medejerskab af VKR Holding A/S

Villum Fondens bestyrelse er selvsupplerende og tilstræber en sammensætning, så medlemmerne har bred indsigt i de områder, som fonden støtter.

Bestyrelsens arbejde

Der afholdes fire årlige bestyrelsesmøder. 

Udover bestyrelsesmøder deltager bestyrelsesmedlemmer i en årlig strategidag, og formandskabet deltager desuden i formøder mv.

Som hovedregel deltager de enkelte bestyrelsesmedlemmer også i en eller flere af fondens arbejdsgrupper og komitéer, der har samme mødekadence som bestyrelsen.

Valg til bestyrelsen

Ifølge fundatsen skal alle bestyrelsesmedlemmer være ’myndige, uberygtede, vederhæftige og modne personer, hvoraf halvdelen skal være bosat i Danmark’.

Desuden gælder det, at fire af medlemmerne bør være ’forretningskyndige’, og et af medlemmerne bør ’have eller have haft tilknytning til VKR Gruppen’.

Et medlem skal være efterkommer af fondenes stifter, Villum Kann Rasmussen.

Bestyrelsesmedlemmer kan maksimalt  sidde i 10 år (efterkommere af Villum Kann Rasmussen dog op til 15 år), aldersgrænsen er 75 år, og ét bestyrelsesmedlem er på valg hvert år efter en fast rækkefølge. Et nyt bestyrelsesmedlem indtræder i sin forgængers nummer i rækkefølgen.

Honorarer

Fondens bestyrelsesmedlemmer modtager et fast honorar på 335 t. kr. pr. år. Formandens honorar udgør 2,5 gange det ordinære honorar og næstformandens 1,67 gange ordinært honorar pr. år. Observatører modtager 114 t. kr. pr. år. Bestyrelsesmedlemmer modtager desuden honorar for eventuel indsats i fondenes arbejdsgrupper og komitéer.

I 2023 modtog bestyrelsen følgende honorar:

  • Jens V. Kann-Rasmussen (formand) havde frasagt sig bestyrelses-, arbejdsgruppe- og komitehonorar
  • Eva Zeuthen Bentsen (næstformand) modtog i alt 775 t.kr.
  • Anja Boisen modtog i alt 405 t.kr.
  • Jørgen Tang-Jensen modtog i alt 575 t.kr.
  • Christian Søndergaard Jensen modtog i alt 485 t.kr.
  • Connie Hedegaard Koksbang modtog i alt 495 t.kr.
  • Kristian H. Kann-Rasmussen (observatør) modtog i alt 114 t.kr.